Mountainbike

Geniet hieronder van de capriolen van Seppe Vanhooydonck en vrienden op het moeilijke mountainbikeparcours in de 'Wildertse Duintjes':

MountainbikeMountainbike

De VVV-Toerisme Essen is fier om volgende initiatieven aan te kondigen, die op dit moment volop gerealiseerd worden, in samenwerking met de gemeente Essen (sportdienst, milieudienst, openbare werken), Sport Vlaanderen (bewegwijzering en promotie), MTB-Club Noorderkempen (advies en uitwerking) en ANB (advies)

Met de hulp van deze partners werken we drie projecten uit:

1.  Een grote verbindingslus (39km!, gele pijlen), die voor 75% over onverharde wegen gaat en alle wijken van Essen aandoet. Deze lus biedt ook aansluitingen naar de andere Mtb-parcoursen in de directe omgeving: Bergen op Zoom ('Boslust' en 'Bergse Heide'), Roosendaal, Rucphen, Horendonkse Bossen, Wildertse Duintjes en het Grenspark Kalmthoutse Heide.

Hieronder de (voorlopige) map van de grote verbindingslus rond Essen: 

Mountainbike

2. Opwaardering van het parcours (groene lus) in de Horendonkse Bossen (11,8km, d.i. mét aanloopzone vanuit 'De Bosrust'):

- De bewegwijzering liet hier en daar wat te wensen over: dat werd nagekeken en vervangen.

- Op twee plaatsen werd het traject aangepast.

Hieronder een map van het vernieuwde MTB-traject door de Horendonkse bossen: 

MountainbikeMountainbikeMountainbike

3. Ons derde project betreft een spiksplinternieuw mountainbikeparcours in de Wildertse Duintjes: dit traject van 6 km. slingert doorheen de buitenkant van het domein (rond de loop- en wandelroute) en bevat enkele spectaculaire hindernissen, die een echte uitdaging zullen zijn voor de geoefende mtb'er.   


Onderstaand kaartje toont hoe het traject zal lopen:MountainbikeMountainbikeMountainbikeMountainbikeMountainbike

©2022 VVV Toerisme Essen vzw - BTW BE 0451.436.020 - Cookie & Privacy verklaring