Mountainbike

Geniet hieronder van de capriolen van Seppe Vanhooydonck en vrienden op het moeilijke mountainbikeparcours in de 'Wildertse Duintjes':

MountainbikeMountainbike

De VVV-Toerisme Essen is fier op volgende MTB- initiatieven. Dankzij de samenwerking met de gemeente Essen (sportdienst, milieudienst, openbare werken), Sport Vlaanderen (bewegwijzering en promotie), MTB-Club Noorderkempen (advies en uitwerking) en ANB (advies) wordt Essen een écht MTB-paradijs.

Met de hulp van deze partners kwamen drie projecten tot stand:

1.  Een grote verbindingslus (39km!, gele pijlen), die voor 75% over onverharde wegen gaat en alle wijken van Essen aandoet. Deze lus biedt ook aansluitingen naar de andere Mtb-parcoursen in de directe omgeving: Bergen op Zoom ('Boslust' en 'Bergse Heide'), Roosendaal, Rucphen, Horendonkse Bossen, Wildertse Duintjes en het Grenspark Kalmthoutse Heide.

Hieronder de (voorlopige) map van de grote verbindingslus rond Essen: 

Mountainbike

2. Opwaardering van het parcours (groene lus) in de Horendonkse Bossen (11,8km, d.i. mét aanloopzone vanuit 'De Bosrust'):

- De bewegwijzering liet hier en daar wat te wensen over: dat werd nagekeken en vervangen.

- Op twee plaatsen werd het traject aangepast.

Hieronder een map van het vernieuwde MTB-traject door de Horendonkse bossen: 

MountainbikeMountainbikeMountainbike

3. Ons derde project betreft een spiksplinternieuw mountainbikeparcours in de Wildertse Duintjes: dit traject van 6 km. slingert doorheen de buitenkant van het domein (rond de loop- en wandelroute) en bevat enkele spectaculaire hindernissen, die een echte uitdaging zullen zijn voor de geoefende mtb'er.   


Onderstaand kaartje toont hoe het traject loopt:MountainbikeMountainbikeMountainbikeMountainbikeMountainbike

©2024 VVV Toerisme Essen vzw - BTW BE 0451.436.020 - Cookie & Privacy verklaring