Onthaalcentrum De Tasberg

Adres & Openingsuren

Onthaalcentrum De Tasberg, VVV Toerisme EssenTientallen bladzijden boordevol ideeën en tips in onze nieuwe toeristische brochure maken je wegwijs in Essen! Ontdek het allemaal, haal de gratis info in ons kantoor.

Onthaalcentrum De Tasberg


Maak iemand blij met een VVV-geschenkkistje, boordevol lekkere Essense producten. Stel die zelf samen of kies uit het aanbod in de winkel. 

Onthaalcentrum De Tasberg

Cadeaubonnen?  Een mooie uitvinding!

De cadeaubon van VVV Toerisme Essen is hét ideale geschenk voor iedere gelegenheid: je winkelt in eigen gemeente en geeft de lokale middenstand een duwtje in de rug.

Verras je familie, vrienden, kennissen, collega's of personeel, het bedrag op de cadeaubon bepaal je zelf. De gelukkige ontvanger van de cadeaubon kan in meer dan 80 verschillende handelszaken in Essen en omgeving terecht.

Voor de lijst met deelnemende winkels klikt u op onderstaande link:  Vertrek in het onthaalcentrum "De Tasberg" om inspiratie op te doen voor een creatieve invulling van uw verblijf in Essen en omgeving.

Het onthaalcentrum "De Tasberg" heeft een héél volledige verzameling gekende flyers, folders en brochures. Dit alles samen biedt je niet alleen informatie, maar ook inspiratie: het buiten beleven staat centraal. Je kan hier ideetjes opdoen om van je verblijf een onvergetelijke gebeurtenis te maken.

De oorsprong van hooi-of 'tasbergen' zou teruggaan tot in de Late Bronstijd (1500 jaar v. C.) Een tasberg is vanouds een agrarisch bedrijfsgebouw om hooi, stro en andere oogstgewassen op te slaan. Het beweegbare dak wordt gedragen door, meestal, 4 eikenhouten palen of roeden, bedekt met riet. Aan de kap hangen soms welen, een soort matten, om regen en wind tegen te houden. Sinds het einde van de 20ste eeuw beleeft de tasberg een revival. Tegenwoordig worden tasbergen ingericht als woonhuis en als B&B.

Voor Nederlandse toeristen opent onze Tasberg vaak een eerste toeristische poort op een erg boeiende en aantrekkelijke Belgische regio! 

A-label

Na een toegankelijkheidscontrole van Toerisme Vlaanderen heeft ons toeristisch kantoor de erkenning van A-label gekregen. We zijn hiermee een heel toegankelijk kantoor met een automatische deur, open winkelruimte en  verschillende brochures op zithoogte.

http://www.toegankelijkvlaanderen.beOnthaalcentrum De Tasberg

Winkelen in De Tasberg

In de winkel van de Tasberg kan je terecht voor:

 • Een groot aanbod van fiets-en wandelfolders, museumfolders, ... over Essen, de nabije gemeenten aan beide zijden van de grens en nog véél verder....
 • Fiets- en wandelkaarten van de meeste regio's in België en Nederland
 • Ruime keuze aan kant en klare fietsroutes
 • Volop leuke gezinsactiviteiten, zoektochten, parkgolf,...
 • Een origineel cadeautje? Bestel dan een streekkistje gevuld met lekkers uit Essen zoals honing, siroop, granola, koekjes, thee, chocolade, confituur of één van de Essense streekbieren: Crow Mountain, Butcher of Hibou. 
 • Of koop een cadeaubon, te besteden bij een 80-tal handelaars in Essen en omstreken
 • Geschenkenveloppen, gemaakt door “De Vlotter” (dagcentrum voor mensen met een mentale beperking)
 • Postzegels
 • Mooie wenskaarten van Essen
 • De Spycker, Essens tijdschrift voor heemkunde
 • Andere gelegenheidspublicaties uit de streek
 • En nog véél meer, betalend of gratis, kom maar eens kijken!

©2024 VVV Toerisme Essen vzw - BTW BE 0451.436.020 - Cookie & Privacy verklaring