Onthaalcentrum De Tasberg

Adres & Openingsuren

Onthaalcentrum De Tasberg, VVV Toerisme Essen


Onthaalcentrum De Tasberg

De nieuwe toeristische infofolder 2022 over Essen is vanaf april GRATIS af te halen in ons kantoor. Met tientallen bladzijden boordevol ideeën en tips voor de volgende maanden!

Maak iemand blij met de VVV-geschenkkistje, boordevol lekkere Essense producten. Stel hem zelf samen of neem gewoon een klaargemaakt kistje. 

Onthaalcentrum De Tasberg

Cadeaubonnen?  Een mooie uitvinding!

De cadeaubon van de VVV-Toerisme Essen is hét ideale geschenk voor iedere gelegenheid: je winkelt in eigen gemeente en geeft de lokale middenstand een duwtje in de rug.

Verras je familie, vrienden, kennissen, collega's of personeel, het bedrag op uw cadeaubon bepaalt u zelf. De gelukkige ontvangers van uw bon kunnen in meer dan 80 verschillende handelszaken in Essen en omgeving terecht.

Voor de lijst met deelnemende winkels klikt u op onderstaande link:  

deelnemerslijst cadeaubonnen.xlsx (263KB)
Onthaalcentrum De TasbergOnthaalcentrum De TasbergOnthaalcentrum De TasbergVertrek in het onthaalcentrum "De Tasberg" om inspiratie op te doen voor een creatieve invulling van uw verblijf in Essen en omgeving.

Het onthaalcentrum "De Tasberg" heeft een héél volledige verzameling gekende flyers, folders en brochures. Dit alles samen biedt je niet alleen informatie, maar ook inspiratie: het buiten beleven staat centraal. Je kan hier ideetjes opdoen om van je verblijf een onvergetelijke gebeurtenis te maken.

De oorsprong van hooi-of 'tasbergen' zou teruggaan tot in de Late Bronstijd (1500 jaar v. C.) Een tasberg is vanouds een agrarisch bedrijfsgebouw om hooi, stro en andere oogstgewassen op te slaan. Het beweegbare dak wordt gedragen door, meestal, 4 eikenhouten palen of roeden, bedekt met riet. Aan de kap hangen soms welen, een soort matten, om regen en wind tegen te houden. Sinds het einde van de 20ste eeuw beleeft de tasberg een revival. Tegenwoordig worden tasbergen ingericht als woonhuis en als B&B.

Voor Nederlandse toeristen opent onze Tasberg vaak een eerste toeristische poort op een erg boeiende en aantrekkelijke Belgische regio! 

Nieuw

Na een toegankelijkheidscontrole van Toerisme Vlaanderen heeft ons toeristisch kantoor de erkenning van A-label gekregen. We zijn hiermee een heel toegankelijk kantoor met een automatische deur, open winkelruimte en  verschillende brochures op zithoogte.

http://www.toegankelijkvlaanderen.beWinkelen in De Tasberg

In de winkel van de Tasberg kan je terecht voor:

 • Eerst en vooral hebben we zeer volledig aanbod van alle mogelijke fiets-en wandelfolders, museumfolders, ... over Essen, de nabije gemeenten aan twee kanten van de grens en nog véél verder....
 • U weet het even niet meer wat u nog kan cadeau geven: 
 • Bestel dan een streekkistje gevuld met al het lekkers wat Essen te bieden heeft: wat dacht u van Essense zoentjes, Uilse tetjes, noten-apéro, notenolie of één van de Essense streekbieren: Crow Mountain Craft Beer, Butcher, Hibou Sauvage? En er is nog véél meer voor lekkerbekken!!
 • Of koop een cadeaubon, te besteden bij een 80-tal handelaars in Essen en omstreken
 • Geschenkverpakkingen, gemaakt door “De Vlotter” (dagcentrum voor mensen met een mentale beperking)
 • Postzegels
 • Postkaarten van Essen
 • De Spycker, Essens tijdschrift voor heemkunde
 • Vele andere gelegenheidspublicaties uit de streek.
 • Wegenkaarten van België
 • Fiets- en wandelkaarten (van heel veel regio's in België en Nederland)  
 • Uitgestippelde fietsroutes (opnieuw: zeer veel keuze)
 • en nog véél meer, betalend of gratis, kom maar eens kijken!
Onthaalcentrum De TasbergOnthaalcentrum De Tasberg

©2023 VVV Toerisme Essen vzw - BTW BE 0451.436.020 - Cookie & Privacy verklaring