Evenementen

Winterfeest in het Karrenmuseum

Zondag 15 december 2019

Het museum baadt tijdens de kerstperiode in een magische sfeer die je hart weet te verwarmen. Verwacht je dit jaar ook weer aan knisperende vuurkorven, talrijke lichtjes en kraampjes waar je nog last-minute originele geschenken kan kopen. Als kers op de taart zetten diverse vuurshows het terrein in lichterlaaie. Met een warme glühwein of chocolademelk in de hand ben je trouwens instant het koude weer vergeten.

Ook op het plein voor het Karrenmuseum (aan de Tasberg) zal de VVV voor gezelligheid zorgen, onder meer met een proeverij én verkoop van hun beroemde Port of Hemelrijck'
Lees verder

Kerstbierfestival

Zaterdag 14 december 2019

Op het jaarlijks Kerstbierfestival van O.B.E.R (dwz: Objectieve Bierproevers van de Essense Regio) kan u het uitgebreid gamma aan Belgische kerst- en winterbieren (meer dan 200, ook vele van het vat!!!) degusteren. Het proeven gebeurt uit glaasjes van 15 cl zodat u goed de verschillende brouwsels kunt beoordelen.

O.B.E.R. verwelkomt elk jaar zo'n 2300 dorstige kerstbierliefhebbers uit een 30 tal landen in de Essense Heuvelhal. Enkel voor zaterdagavond 14 december vanaf 19u kan u tickets aan de kassa kopen, de rest is allemaal uitverkocht.
Lees verder

Snuif de kerstsfeer in de Zonnedauwlaan!

De bewoners van de Zonnedauwlaan in het woonbos in Wildert zorgen al voor de 17e keer op rij voor een bijzondere kerstsfeer in hun straat. Wie de laan doorrijdt, valt van de ene verbazing in de andere: arrensledes met rendieren, duizenden fonkelende lichtjes, sneeuwmannen, ijsberen en pinguïns in ledverlichting en niet te vergeten een winterbar om de innerlijke mens te versterken.

Vanaf zaterdag 07 /12/2019 t.e.m. 10 /01/2020 !!!

Fonkelende huizen en tuinen, nieuwe straatverlichting.

Gezellige winterbar op zaterdag 14, vrijdag 20 en zaterdag 21 december, vanaf 18h00

Met bezoek uit het Hoge Noorden!

De " Zonnedauwers" heten U van harte welkom.
Lees verder

Fotowedstrijd

De vierde en laatste laureaat (voor de periode juni-oktober) is An Goffa uit het verre Heusden-Destelbergen (Oost-Vlaanderen): zij zal binnenkort nog eens een weekend in Essen en omstreken plannen om de mand vol Essense lekkernijen in ontvangst te nemen.

De jury van de fotowedstrijd zal binnenkort ook de eindlaureaat (grote winnaar van de 4 deel-winnaars!) bekend maken. Meer nieuws hierover binnenkort op deze website!

De foto van An Goffa (paterstuin college: bruggetje vanuit statige beuken gezien) vind je hiernaast. Hieronder de 4 winnende foto's. Wie wordt de eindlaureaat over de 4 seizoenen?
Lees verder

Nieuw 'landmark' in Essen

Vanaf nu kan je in de straat Hemelrijk (vlakbij de gerestaureerde douaneloods) een nieuw oorlogsmonument bewonderen, dat daar n.a.v. van de 75e verjaardag van de bevrijding van Essen geplaatst werd.

Voor enkele fotografische impressies: zie verder op deze site.
Lees verder

19 oktober 2019: Essen herdacht 75 jaar bevrijding

Op zaterdag 19 oktober kwamen een honderdtal re-enactors met al hun militair materieel bijeen op de terreinen van het Karrenmuseum. Hier volgen enkele visuele impressies, ook van een oorlogsscène die opnieuw tot leven werd gebracht.
Lees verder

Ben jij een echte speurneus??

Voor alle kinderen tussen 7 en 12 jaar: de grote schoolvakantie mag dan al voorbij zijn, jij kan nog altijd in de voetsporen treden van de grote Sherlock Holmes!!

Zit er een detective in jou verborgen? Sherlock wil heel graag de wijze woorden van Beer Benno ontcijferen. Ga zoekend als een echte speurneus door wijk Heikant en ontdek de 17 verknipte foto’s. Gevonden? Los dan ook de vraag op en vul deze in op het formulier. Met de gevonden letters kom je te weten wat Beer Benno je wil vertellen. En…heeft hij gelijk?

Kom snel de route ophalen zodat je eraan kan beginnen!

Prijs: €3,50 p/deelnameformulier = inclusief 1 prijsje uit de grabbelton!

Afstand is 5 km, waarbij je langs alle leuke speelpleintjes in de wijk komt.
Lees verder


©2019 VVV Toerisme Essen vzw - BTW BE 0451.436.020 - Cookie & Privacy verklaring