Evenementen

Picknickwandeling genomineerd !

Stem op onze picknickwandeling op www.wandeling van het jaar.

Zin om eens flink te stappen met je gezin, de vrienden of gewoon gezellig met z’n tweetjes? De charme van deze wandeling is dat je nu eens géén horecagelegenheid tegenkomt: vul dus je picknickmand met je lievelingsdrank- en mondvoorraad, trek je wandelschoenen aan en geniet van deze wandelroute. Je vertrekt op de parking van het College, (Rouwmoer 7) en volgt de gele bordjes, tot je na een flinke wandeling van 8 km, met onderweg niet minder dan 5 leuke picknickplaatsen (waarvan enkele ook overdekt!), opnieuw aan het vertrekpunt aanbelandt
Lees verder

Een hele zomer vol gegidste wandelingen!

Al onze enthousiaste gidsen nemen je de volgende maanden mee voor hun boeiende vertelling(en). Je hebt de keuze uit tal van thema’s. Wandelend of fietsend, het kan allemaal. De verschillende gidsbeurten worden verder op deze website in meer detail besproken.

Kijk vlug verder wanneer jouw favoriete gegidste wandeling aangeboden wordt:

8 mei 22: Toer van de Rouwmoer Vertrek: 14u College Rouwmoer 7

12 juni ‘22: Klaveren Vrouwke Vertrek: 14u Bosrust Kleine Horendonk 8

26 juni ‘22: Wandelen door ons smokkelverleden Vertrek: 14u VVV De Tasberg Moerkantsebaan 50

10 juli ‘22 : Fiets met een gids (fietstocht) Vertrek 13.30u VVV De Tasberg

7 aug. ‘22: In het spoor van Napoleon Vertrek: 14u Moerkant Moerkantsebaan 182

4 sept. ‘22: Turf jij het aan? (fietstocht) Vertrek 13.30u VVV De Tasberg Moerkantsebaan 50

18 sept. ‘22: Stationsbuurt vroeger en nu Vertrek: 14u VVV De Tasberg Moerkantsebaan 50

Graag vooraf inschrijven voor jouw wandeling/fietstocht. €8 per persoon
Lees verder

Wandeling Calmeyn!

Op zaterdag 19 juni werd het wandelpad 'Calmeyn' plechtig geopend. Daarmee is de 25e (!!) officiële wandeling van het Grenspark Kalmthoutse Heide een feit. De wandeling maakt een mooie verbinding van poort Hemelrijk (Moerkantsebaan 50) naar de ingang van het Grenspark aan de Huybergsebaan (3.5km) Daar kan je aansluiten op andere wandelingen in het Grenspark. Je kan echter ook via een ander mooi traject in lusvorm terug naar poort Hemelrijk wandelen (alles samen 8km.) Onderweg zijn er ook verschillende mogelijkheden om de innerlijke mens te versterken. (horeca, maar ook picknickplaatsen)

Van deze wandeling is ook een flyer met alle mogelijke informatie beschikbaar, die u gratis kan ophalen in ons kantoor op de Tasberg, maar die ook bij verschillende toeristische diensten en horecazaken voor u zal klaarliggen.
Lees verder

Hij staat weer gereed voor u: onze rolstoelfiets

2 jaar geleden werd bij de VVV-Essen een spiksplinternieuwe rolstoelfiets boven de doopvont gehouden. De fiets werd ondertussen al vele tientallen keren (gratis!) ontleend: van een succes gesproken...
Lees verder

Sherlock-speurtocht voor kinderen

Denk jij dit grote avontuur aan te kunnen? Heb jij jouw detective-pet en vergrootglas al bij de hand? We vertrouwen op jou om de zoektocht op te lossen. Veel succes daarbij!!

Kijk vlug onder de rubriek 'groepen' om één en ander te weten te komen...
Lees verder

Wandelen naar hartelust!

Probeer één of meerdere wandelingen uit: wij hebben er voor jou niet minder dan 18 geselecteerd. Je vindt ze allemaal onder het hoofdstuk 'Zien en doen' onder de rubriek 'Wandelen' Je kan alle 5 wandelfolders ook GRATIS ophalen in ons VVV-kantoor!
Lees verder

Essen mountainbikeparadijs!

Op initiatief van de VVV-Toerisme Essen werden de voorbije maanden drie nieuwe mountainbikeprojecten gelanceerd.

Lees onder hoofdstuk 'Zien & Doen' (en dan rubriek 'mountainbiken') vlug verder hoe MTB-liefhebbers hun hartje bij ons nog meer kunnen ophalen!
Lees verder


©2022 VVV Toerisme Essen vzw - BTW BE 0451.436.020 - Cookie & Privacy verklaring