Evenementen

Carnavalsstoet afgelast wegens stormweer

Zondag 23 februari 2020

Deze reuze-optocht vindt plaats op carnavalszondag 23 februari 2020 en vertrekt om 13:49 u. aan de Spoorwegstraat. Via Stationsstraat, Nieuwstraat en Heuvelplein bereikt de stoet haar eindpunt aan de Heuvelhal (Kapelstraat). Kom gratis genieten van de prachtig uitgedoste praalwagens en groepen én van de onvervalste Essense carnaval-leute.
Lees verder

Essense kindergemeenteraad bezoekt de Tasberg!

In het kader van onze Open-deur politiek ontvingen we op woensdagnamiddag 19 februari de 14 leden van de Essense kindergemeenteraad in de vergaderruimte, boven in de Tasberg.

Ruim anderhalf uur wisselden we van gedachten over de rol van toerisme in het leven van een Essense 11 à 12-jarige. Verder hadden we het ook over leuke en minder leuke (toeristische) plekken in Essen en over zotte en minder zotte ideeën, die onze gemeente nog toeristischer zouden kunnen maken. Besloten werd met een partijtje parkgolf. Er was ook tijd voor een mooie groepsfoto. (zie hieronder)
Lees verder

Winterwandeling groot succes

De winterwandeling op de wijk Statie lokte de grote massa naar Essen. Bijna 70 deelnemers genoten van de deskundige uitleg van gids Leo Ribbens. We bekijken of we deze wandeling ook als thema-arrangement kunnen aanbieden de komende maanden. Hieronder alvast enkele sfeerbeelden van hoe het was op zondag 2 februari.
Lees verder

Nieuwe voorzitter voor de VVV Toerisme Essen

Na een vruchtbare carrière van 27 jaar als bestuurslid en tijdens de laatste jaren ook als voorzitter geeft Jan Deckers de voorzittersfakkel door aan Wies Peeters. Voor zijn jarenlange inzet bedanken we Jan met de titel van erevoorzitter en wij kijken vol vertrouwen uit naar het beleid van onze nieuwe voorzitter Wies!
Lees verder

Ben jij een echte speurneus??

Voor alle kinderen tussen 7 en 12 jaar: de grote schoolvakantie mag dan al voorbij zijn, jij kan nog altijd in de voetsporen treden van de grote Sherlock Holmes!!

Zit er een detective in jou verborgen? Sherlock wil heel graag de wijze woorden van Beer Benno ontcijferen. Ga zoekend als een echte speurneus door wijk Heikant en ontdek de 17 verknipte foto’s. Gevonden? Los dan ook de vraag op en vul deze in op het formulier. Met de gevonden letters kom je te weten wat Beer Benno je wil vertellen. En…heeft hij gelijk?

Kom snel de route ophalen zodat je eraan kan beginnen!

Prijs: €3,50 p/deelnameformulier = inclusief 1 prijsje uit de grabbelton!

Afstand is 5 km, waarbij je langs alle leuke speelpleintjes in de wijk komt.
Lees verder


©2020 VVV Toerisme Essen vzw - BTW BE 0451.436.020 - Cookie & Privacy verklaring