Evenementen

Start van het seizoen: de nieuwe promofilm

Vanaf vandaag, maandag 18 mei, vliegen we er weer met volle moed in. Ook in première op onze website: de nieuwe toeristische promotiefilm over ons groene Essen. De film staat hier net boven. Geniet maar even mee van al het moois dat we te bieden hebben!

(Beelden en montage door Albert Gillis van Ambigu)
Lees verder

Ons toeristisch seizoen start op maandag 18 mei

Het is zover, u bent terug welkom in ons toeristisch kantoor 'De Tasberg'. We hebben alle voorzorgsmaatregelen genomen om u veilig en hartelijk te ontvangen. Meteen lanceren we op die manier de start van ons toeristisch seizoen. We helpen u graag met de breedste glimlach verder om uw vakantiebezoekje aan Essen zo goed mogelijk te laten verlopen. Maar ook voor alle andere diensten staan wij opnieuw ter beschikking!
Lees verder

Fietsen op de nieuwe F14!

Fiets eens op een nieuwe manier naar Wildert. Vertrek: Spoorwegstraat dan Veldweg en fietsostrade F14 blijven volgen tot aan Kalmthoutse Steenweg. Dan op bestaand fietspad verder naar station Wildert.
Lees verder

Milieuvriendelijke geschenkpakketten mét inhoud!

Vanaf begin maart kunt u bij ons in de Tasberg terecht voor geschenkmanden met lokale producten, geleverd in een op en top ecologische verpakking. De mensen van de Zorgboederij De Rommeshoef timmeren kistjes, gemaakt van houtafval, die wij voor u vullen met de lekkerste streekproducten: je kan een op voorhand gemaakt pakket kopen of de inhoud van de kist zelf samenstellen. We hebben porto, pompoenjenever, lokale bieren, gin, honing, notenolie, mosterd, lokaal gebrande koffie, muesli en de speciale koekjes van onze lokale bakkers.Voor 20 à 25 euro hebt u al een leuk cadeau met heel veel variatie!
Lees verder

Nieuwe Fietskaart Kempen 2020 is binnen!

"Rijdt zo veel of zo weinig, zo lang of zo kort als je wil. Als je maar rijdt!"

Kannibaal Eddy Merckx was duidelijk niet alleen groots in zijn wielerprestaties, zijn uitspraak slaat de nagel op de kop voor onze nieuwe Fietskaart Kempen! Ons vernieuwde knooppuntennetwerk zorgt ervoor dat jullie de Kempen helemaal kunnen rondrijden. Stippel zelf jouw favoriete route(s) uit en ontdek adembenemende landschappen, historische stadjes, abdijen en brouwerijen of geniet van al het lekkers dat de Kempen te bieden heeft! Dankzij de integratie van nieuwe fietspaden en fietsostrades kan je onbezorgd en comfortabel rondtrappen in onze vlakke regio. Wij zijn klaar voor het nieuwe fietsseizoen. En jij?
Lees verder

Tasberg is onthaalpoort van Grenspark

Grenspark Kalmthoutse Heide plaatste nieuwe informatieborden aan de onthaalpoorten en de verschillende parkings van het gebied. In Essen staan er zelfs twee officiële poorten naar het natuurpark, namelijk aan de Huybergsebaan bij tennishal T&T en aan het toeristisch kantoor aan de Moerkantsebaan.

De borden bieden een informatief en aantrekkelijk welkom aan de bezoeker. Wie het gebied bezoekt krijgt via de nieuwe borden informatie over wandelroutes en bijzondere bezienswaardigheden in het Grenspark Kalmthoutse Heide.
Lees verder

Ben jij een echte speurneus??

Voor alle kinderen tussen 7 en 12 jaar: de grote schoolvakantie mag dan al voorbij zijn, jij kan nog altijd in de voetsporen treden van de grote Sherlock Holmes!!

Zit er een detective in jou verborgen? Sherlock wil heel graag de wijze woorden van Beer Benno ontcijferen. Ga zoekend als een echte speurneus door wijk Heikant en ontdek de 17 verknipte foto’s. Gevonden? Los dan ook de vraag op en vul deze in op het formulier. Met de gevonden letters kom je te weten wat Beer Benno je wil vertellen. En…heeft hij gelijk?

Kom snel de route ophalen zodat je eraan kan beginnen!

Prijs: €3,50 p/deelnameformulier = inclusief 1 prijsje uit de grabbelton!

Afstand is 5 km, waarbij je langs alle leuke speelpleintjes in de wijk komt.
Lees verder


©2020 VVV Toerisme Essen vzw - BTW BE 0451.436.020 - Cookie & Privacy verklaring