Evenementen

Take-awaytocht

Horeca dicht, terrassen gesloten, festivals afgelast, lockdown en avondklok: wat blijft er nog over aan vertier? Wandelen en afhaal-eten! Combineer die twee en wat krijg je: een coronaproof-wandeltocht door Essen met onderweg talrijke gelegenheden om iets te eten en te drinken. Als je verder leest vind je de voorgestelde wandelroute door Essen-centrum mét de deelnemende horecazaken en hun openingsuren, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.
Lees verder

Een leuke verrassing!

Een SUPER MOOI INITIATIEF VAN DE GEMEENTE ESSEN i.s.m. FIETSEN SCHENK!!: een práchtige, volledig uitgeruste én spiksplinternieuwe elektrische fiets staat vanaf nu GRATIS ter beschikking voor al onze inwoners om naar het VACCINATIECENTRUM in Brasschaat te rijden.(zie foto hiernaast)

Reserveer de fiets op voorhand bij De Tasberg om zeker te zijn van de beschikbaarheid.

We kunnen u ook een toeristische route heen en terug naar het vaccinatiecentrum in Braschaat aanbieden.

Als het project succes heeft plant de gemeente Essen nog meer elektrische fietsen aan te bieden om uw tochtje naar het vaccinatiecentrum vlot en plezant te laten verlopen...
Lees verder

Wij blijven open (aan de voordeur)

Onze toeristische dienst in De Tasberg blijft ook vanaf zaterdag 27 maart 2021 ALS AFHAALPUNT open tijdens de gewone openingsuren (let op: vanaf 1 april kunt u weer ELKE DAG bij ons terecht = zomerregeling!) U hoeft niet op voorhand te bestellen.
Lees verder

Pret met je portret!

Tijdens een ludieke zoektocht van 4 km rond Wildert ga je op zoek naar de juiste locatie op de foto's (die je meekrijgt). Op die plaats maak je dan zelf een origineel/hilarisch/gedurfd/braaf (naar eigen keuze) portret. Jouw totale fotocollage breng je dan binnen bij de Tasberg. Zo maak je kans op een leuke prijs!
Lees verder

Wandelen naar hartelust!

2021 wordt bij ons in Essen het jaar van de vele wandelingen: probeer één of meerdere wandelingen uit: wij hebben er voor jou niet minder dan 18 geselecteerd. Je vindt ze allemaal onder het hoofdstuk 'Zien en doen' onder de rubriek 'Wandelen' Je kan alle 5 wandelfolders ook GRATIS ophalen in ons VVV-kantoor!
Lees verder

Robotland opent zijn deuren!

Goed nieuws: op maandag 28 december opende Robotland (eindelijk) zijn deuren. Lees vlug verder onder 'Zien en Doen' en dan rubriek 'Musea', wat er allemaal te beleven valt!

Wegens Corona is Robotland voorlopig slechts beperkt open. Kijk op hun website voor precieze openingsuren.
Lees verder

Unieke skyline van Essen

Op aanraden van zijn echtgenote Anja Van Loon, maakte zaakvoerder Frank Vorsselmans (A&F) een unieke skyline van Essen in cortenstaal.

Hij selecteerde 7 bijzondere gebouwen uit Essen, één van elke wijk, én een voorwerp dat onze grensgemeente zo typeert: de grenspaal.

Het resultaat is een prachtige eye-catcher dat past in elk interieur, maar ook buiten.

Deze unieke skyline van Essen is vanaf nu te koop in de VVV De Tasberg Essen.
Lees verder

Essen mountainbikeparadijs!

Op initiatief van de VVV-Toerisme Essen worden er de volgende weken/maanden drie nieuwe mountainbikeprojecten gelanceerd.

Lees onder hoofdstuk 'Zien & Doen' (en dan rubriek 'mountainbiken') vlug verder hoe MTB-liefhebbers bij ons binnenkort nog meer hun hartje zullen kunnen ophalen!
Lees verder

Erfgoedsite 'Hemelrijk' boven de doopvont

Met fierheid melden we u de geboorte van een nieuw samenwerkingsverband: de erfgoedsite 'Hemelrijk'
Lees verder

Hij staat gratis gereed voor u: onze rolstoelfiets

Op 2 juli werd ter gelegenheid van de opening van het toeristisch seizoen bij de VVV De Tasberg een spiksplinternieuwe rolstoelfiets boven de doopvont gehouden. De fiets werd ondertussen al tientallen keren (gratis!) ontleend: van een succes gesproken...
Lees verder

Campergastbedrijven ‘T&T’, 'Bosrust' en 'Tasberg'

Zowel binnenlandse als buitenlandse kampeerautotoeristen zullen met hun camper voortaan gastvrij onthaald worden door het ‘campergastbedrijven T&T (‘Taverne en Tennis’) aan de Huybergse baan 164,‘De Bosrust’, Kleine Horendonk 8 en VVV-kantoor De Tasberg, Moerkantsebaan 50, alle in Essen.
Lees verder

Nieuwe wandelknooppuntenkaart 2020!

Vanaf nu te koop in de Tasberg: de nieuwe herwerkte (nog betere!) wandelknooppuntenkaart 'Kempense Heide'. Voor nog meer wandelplezier over nieuwe onbekende paadjes, wegen en dreven hier in de Noorderkempen.
Lees verder

Uitjes & nachtjes

Onze sympathieke Essense kleuterleidster Ellen Mattheeussen over haar schitterende boek:

"Zowel in Nederland als in België zijn er verrassende parels te ontdekken. Die bundelde ik in het boek “Uitjes & Nachtjes”. Voor iedereen bij wie het kriebelt om op ontdekking te gaan, of dat nu avontuurlijk is of lekker chic. Niet in exotische oorden, maar gewoon hier in het o zo mooie België en Nederland"

Nu ook te koop in de Tasberg!
Lees verder

Kent u 't Pagadderke?

In de mooie groene natuur van Horendonk ligt ’t Pagadderke. Je kan er genieten van de natuur en volledig tot rust komen maar er is meer te beleven...
Lees verder


©2021 VVV Toerisme Essen vzw - BTW BE 0451.436.020 - Cookie & Privacy verklaring