Evenementen

Nieuw: Wandelen door ons smokkelverleden

Enthousiaste gids Marlies van Tichelt, zelf jarenlang werkzaam bij de douane, neemt jullie mee voor een twee uur durende wandeling langs markante smokkelplekjes in Essen. Daar kan ze telkens fantastische anekdotes en verhalen aan koppelen!
Lees verder

1e streekbierenfestival

Het eerste streekbierenfestival in café Hoek City is een feit. Zaterdag 25 september kan je rond het café gaan bierproeven aan de verschillende standjes van brouwerijen uit de streek.
Lees verder

Wandeling Calmeyn!

Op zaterdag 19 juni werd het wandelpad 'Calmeyn' plechtig geopend. Daarmee is de 25e (!!) officiële wandeling van het Grenspark Kalmthoutse Heide een feit. De wandeling maakt een mooie verbinding van poort Hemelrijk (Moerkantsebaan 50) naar de ingang van het Grenspark aan de Huybergsebaan (3.5km) Daar kan je aansluiten op andere wandelingen in het Grenspark. Je kan echter ook via een ander mooi traject in lusvorm terug naar poort Hemelrijk wandelen (alles samen 8km.) Onderweg zijn er ook verschillende mogelijkheden om de innerlijke mens te versterken. (horeca, maar ook picknickplaatsen)

Van deze wandeling is ook een flyer met alle mogelijke informatie beschikbaar, die u gratis kan ophalen in ons kantoor op de Tasberg, maar die ook bij verschillende toeristische diensten en horecazaken voor u zal klaarliggen.
Lees verder

De VVV-fotozoektocht: nog tot eind september

Eindelijk, hij is er weer: voor veel speurplezier in eigen gemeente, onze wereldberoemde (althans in de Noorderkempen) fotozoektocht!

Haal vanaf 15 juni je deelnemingsformulier op. Je hebt heel de zomer de tijd om de zoektocht te rijden. Naar jaarlijkse gewoonte zijn er weer prachtige prijzen te winnen voor de beste speurneuzen.

Een deelnameformulier kan je al voor 5 euro ophalen bij de Tasberg
Lees verder

Terrassen terug toegankelijk: 'Lekker fietsen' kan

Haal nu bij de Tasberg voor slecht 25 euro (kinderen 18 euro) uw voucher op. Volg de 31-km lange mooie fietsroute en strijk neer op drie leuke terrassen. Gewoon doen!

Voor deelnemers van vorige jaren: de tocht anno 2021 leidt weer langs andere wegen en eetgelegenheden.

Het arrangement kan gefietst worden tussen donderdag 13 mei en zondag 26 september 2021, telkens van donderdag tot zondag
Lees verder

Hij staat weer gereed voor u: onze rolstoelfiets

Vorig jaar werd bij de VVV-Essen een spiksplinternieuwe rolstoelfiets boven de doopvont gehouden. De fiets werd ondertussen al vele tientallen keren (gratis!) ontleend: van een succes gesproken...
Lees verder

Kabouterwandeling in de paterstuin van het College

Dagcentrum De Vlotter creëerde een wandeling vol met kleine kaboutertafereeltjes.

Ga op zoek naar de 9 plekjes in de tuin en laat je fantasie de vrije loop.

Een keileuke peuter- en kleuteractiviteit!

Kom gerust het plannetje ophalen in ons kantoor.

Tot zo!
Lees verder

Sherlock-speurtocht voor kinderen

Denk jij dit grote avontuur aan te kunnen? Heb jij jouw detective-pet en vergrootglas al bij de hand? We vertrouwen op jou om de zoektocht op te lossen. Veel succes daarbij!!

Kijk vlug onder de rubriek 'groepen' om één en ander te weten te komen...
Lees verder

Wandelen naar hartelust!

2021 wordt bij ons in Essen het jaar van de vele wandelingen: probeer één of meerdere wandelingen uit: wij hebben er voor jou niet minder dan 18 geselecteerd. Je vindt ze allemaal onder het hoofdstuk 'Zien en doen' onder de rubriek 'Wandelen' Je kan alle 5 wandelfolders ook GRATIS ophalen in ons VVV-kantoor!
Lees verder

Essen mountainbikeparadijs!

Op initiatief van de VVV-Toerisme Essen werden de voorbije maanden drie nieuwe mountainbikeprojecten gelanceerd.

Lees onder hoofdstuk 'Zien & Doen' (en dan rubriek 'mountainbiken') vlug verder hoe MTB-liefhebbers hun hartje bij ons nog meer kunnen ophalen!
Lees verder

Erfgoedsite 'Hemelrijk' boven de doopvont

Met fierheid melden we u de geboorte van een nieuw samenwerkingsverband: de erfgoedsite 'Hemelrijk'
Lees verder


©2021 VVV Toerisme Essen vzw - BTW BE 0451.436.020 - Cookie & Privacy verklaring