Evenementen

Nieuw: een echte picknickwandeltocht!!

Zin om eens flink te stappen met je gezin, de vrienden of gewoon gezellig met z’n tweetjes? De charme van deze wandeling is dat je nu eens géén horecagelegenheid tegenkomt: vul dus je picknickmand met je lievelingsdrank- en mondvoorraad, trek je wandelschoenen aan en geniet van deze wandelroute. Je vertrekt op de parking van het College, (Rouwmoer 7) en volgt de gele bordjes, tot je na een flinke wandeling van 8 km, met onderweg niet minder dan 5 leuke picknickplaatsen (waarvan enkele ook overdekt!), opnieuw aan het vertrekpunt aanbelandt
Lees verder

Nieuw: winterwandelzoektocht

Yes, ze zijn er: twee verschillende versies van de nieuwe wandelfoto-zoektocht door Essen-Centrum, eentje voor volwassenen én eentje voor kinderen. Voor 5 euro kan je ze komen ophalen in ons kantoor. Als je jouw ingevuld antwoordformulier bij ons binnenbrengt, ontvang je achteraf ook nog een leuke prijs.

Een geweldige activiteit gedurende deze extra lange kerstvakantie!!!

De wandelzoektocht loopt van 15 december tot en met 15 maart.
Lees verder

"Betoverd door Essense heksen"

Vijf mysterieuze avondwandelingen voor iedereen van 16 jr en ouder (OPGELET 3 december: laatste plaatsen!!)

Heksenverhalen en Essense heksen aan het werk onderweg en een afsluiter in gepaste stijl aan de Kiekenhoeve. Prijs €7 p/p

Start om 19.30u , einde voorzien rond 23.00u.

Maak je keuze uit een van volgende vrijdagavonden:

  • 5/11, 3/12, 14/1, 4/2 of 4/3 en schrijf je snel in!

Dat kan telefonisch of via mail.
Lees verder

Nieuw: Wandelen door ons smokkelverleden

Enthousiaste gids Marlies van Tichelt, zelf jarenlang werkzaam bij de douane, neemt jullie mee voor een twee uur durende wandeling langs markante smokkelplekjes in Essen. Daar kan ze telkens fantastische anekdotes en verhalen aan koppelen!
Lees verder

Wandeling Calmeyn!

Op zaterdag 19 juni werd het wandelpad 'Calmeyn' plechtig geopend. Daarmee is de 25e (!!) officiële wandeling van het Grenspark Kalmthoutse Heide een feit. De wandeling maakt een mooie verbinding van poort Hemelrijk (Moerkantsebaan 50) naar de ingang van het Grenspark aan de Huybergsebaan (3.5km) Daar kan je aansluiten op andere wandelingen in het Grenspark. Je kan echter ook via een ander mooi traject in lusvorm terug naar poort Hemelrijk wandelen (alles samen 8km.) Onderweg zijn er ook verschillende mogelijkheden om de innerlijke mens te versterken. (horeca, maar ook picknickplaatsen)

Van deze wandeling is ook een flyer met alle mogelijke informatie beschikbaar, die u gratis kan ophalen in ons kantoor op de Tasberg, maar die ook bij verschillende toeristische diensten en horecazaken voor u zal klaarliggen.
Lees verder

Sherlock-speurtocht voor kinderen

Denk jij dit grote avontuur aan te kunnen? Heb jij jouw detective-pet en vergrootglas al bij de hand? We vertrouwen op jou om de zoektocht op te lossen. Veel succes daarbij!!

Kijk vlug onder de rubriek 'groepen' om één en ander te weten te komen...
Lees verder

Wandelen naar hartelust!

Probeer één of meerdere wandelingen uit: wij hebben er voor jou niet minder dan 18 geselecteerd. Je vindt ze allemaal onder het hoofdstuk 'Zien en doen' onder de rubriek 'Wandelen' Je kan alle 5 wandelfolders ook GRATIS ophalen in ons VVV-kantoor!
Lees verder

Essen mountainbikeparadijs!

Op initiatief van de VVV-Toerisme Essen werden de voorbije maanden drie nieuwe mountainbikeprojecten gelanceerd.

Lees onder hoofdstuk 'Zien & Doen' (en dan rubriek 'mountainbiken') vlug verder hoe MTB-liefhebbers hun hartje bij ons nog meer kunnen ophalen!
Lees verder


©2022 VVV Toerisme Essen vzw - BTW BE 0451.436.020 - Cookie & Privacy verklaring