Evenementen

Terrassen terug toegankelijk: 'Lekker fietsen' kan

Haal nu bij de Tasberg voor slecht 25 euro (kinderen 18 euro) uw voucher op. Volg de 31-km lange mooie fietsroute en strijk neer op drie leuke terrassen. Gewoon doen!

Voor deelnemers van vorige jaren: de tocht anno 2021 leidt weer langs andere wegen en eetgelegenheden.

Het arrangement kan gefietst worden tussen donderdag 13 mei en zondag 26 september 2021, telkens van donderdag tot zondag
Lees verder

De VVV-fotozoektocht: nog tot eind september

Eindelijk, hij is er weer: voor veel speurplezier in eigen gemeente, onze wereldberoemde (althans in de Noorderkempen) fotozoektocht!

Haal vanaf 15 juni je deelnemingsformulier op. Je hebt heel de zomer de tijd om de zoektocht te rijden. Naar jaarlijkse gewoonte zijn er weer prachtige prijzen te winnen voor de beste speurneuzen.

Een deelnameformulier kan je al voor 5 euro ophalen bij de Tasberg
Lees verder

Nieuw: Wandeling Calmeyn!

Op zaterdag 19 juni werd het wandelpad 'Calmeyn' plechtig geopend. Daarmee is de 25e (!!) officiële wandeling van het Grenspark Kalmthoutse Heide een feit. De wandeling maakt een mooie verbinding van poort Hemelrijk (Moerkantsebaan 50) naar de ingang van het Grenspark aan de Huybergsebaan (3.5km) Daar kan je aansluiten op andere wandelingen in het Grenspark. Je kan echter ook via een ander mooi traject in lusvorm terug naar poort Hemelrijk wandelen (alles samen 8km.) Onderweg zijn er ook verschillende mogelijkheden om de innerlijke mens te versterken. (horeca, maar ook picknickplaatsen)

Van deze wandeling is ook een flyer met alle mogelijke informatie beschikbaar, die u gratis kan ophalen in ons kantoor op de Tasberg, maar die ook bij verschillende toeristische diensten en horecazaken voor u zal klaarliggen.
Lees verder

Buitenkansje!!!

Cinematickets voor Metropolis: normale verkoopprijs 12 euro, nu voor slechts 10 euro, af te halen op ons kantoor 'De Tasberg' (geldig tot MAART 2022)
Lees verder

Fijn naar je vaccin!

Koppel het nuttige aan het aangename en rijd via een mooie en veilige route met een elektrische fiets naar het vaccinatiecentrum in Brasschaat

Een SUPER MOOI INITIATIEF VAN DE GEMEENTE ESSEN i.s.m. FIETSEN SCHENK!!: Drie prachtige, volledig uitgeruste én spiksplinternieuwe elektrische fietsen staan vanaf nu GRATIS ter beschikking voor al onze inwoners om naar het VACCINATIECENTRUM in Brasschaat te rijden.(zie foto hiernaast)

Reserveer je fiets op voorhand bij De Tasberg om zeker te zijn van de beschikbaarheid.

We kunnen je bovendien een toeristische route heen en terug naar het vaccinatiecentrum in Braschaat aanbieden.
Lees verder

Hij staat weer gereed voor u: onze rolstoelfiets

Vorig jaar werd bij de VVV-Essen een spiksplinternieuwe rolstoelfiets boven de doopvont gehouden. De fiets werd ondertussen al vele tientallen keren (gratis!) ontleend: van een succes gesproken...
Lees verder

Kabouterwandeling in de paterstuin van het College

Dagcentrum De Vlotter creëerde een wandeling vol met kleine kaboutertafereeltjes.

Ga op zoek naar de 9 plekjes in de tuin en laat je fantasie de vrije loop.

Een keileuke peuter- en kleuteractiviteit!

Kom gerust het plannetje ophalen in ons kantoor.

Tot zo!
Lees verder

Muzarto zoektochten

Tijdens de zomervakantie kan je te voet of met de fiets op ontdekking doorheen het Muzarto-aanbod. Download hiernaast de route en het antwoordenblad voor de quiz. Onderweg spot je de bordjes met QR-codes waar een vraag achter verborgen zit.

Het ingevulde formulier kan je tot en met 27 augustus stoppen in de brievenbus van Muzarto in Essen (Kerkstraat 3) of in Kalmthout (Kerkeneind 21).

Uit de ingeleverde antwoordformulieren worden twee namen geloot die een mooie prijs winnen!

Meer info: www.muzarto.be
Lees verder

Sherlock-speurtocht voor kinderen

Denk jij dit grote avontuur aan te kunnen? Heb jij jouw detective-pet en vergrootglas al bij de hand? We vertrouwen op jou om de zoektocht op te lossen. Veel succes daarbij!!

Kijk vlug onder de rubriek 'groepen' om één en ander te weten te komen...
Lees verder

Pret met je portret!

Tijdens een ludieke zoektocht van 4 km rond Wildert ga je op zoek naar de juiste locatie op de foto's (die je meekrijgt). Op die plaats maak je dan zelf een origineel/hilarisch/gedurfd/braaf (naar eigen keuze) portret. Jouw totale fotocollage breng je dan binnen bij de Tasberg. Zo maak je kans op een leuke prijs!
Lees verder

Wandelen naar hartelust!

2021 wordt bij ons in Essen het jaar van de vele wandelingen: probeer één of meerdere wandelingen uit: wij hebben er voor jou niet minder dan 18 geselecteerd. Je vindt ze allemaal onder het hoofdstuk 'Zien en doen' onder de rubriek 'Wandelen' Je kan alle 5 wandelfolders ook GRATIS ophalen in ons VVV-kantoor!
Lees verder

Robotland opent zijn deuren!

Goed nieuws: op maandag 28 december opende Robotland (eindelijk) zijn deuren. Lees vlug verder onder 'Zien en Doen' en dan rubriek 'Musea', wat er allemaal te beleven valt!

Wegens Corona is Robotland voorlopig slechts beperkt open. Kijk op hun website voor precieze openingsuren.
Lees verder

Unieke skyline van Essen

Op aanraden van zijn echtgenote Anja Van Loon, maakte zaakvoerder Frank Vorsselmans (A&F) een unieke skyline van Essen in cortenstaal.

Hij selecteerde 7 bijzondere gebouwen uit Essen, één van elke wijk, én een voorwerp dat onze grensgemeente zo typeert: de grenspaal.

Het resultaat is een prachtige eye-catcher dat past in elk interieur, maar ook buiten.

Deze unieke skyline van Essen is vanaf nu te koop in de VVV De Tasberg Essen.
Lees verder

Essen mountainbikeparadijs!

Op initiatief van de VVV-Toerisme Essen werden de voorbije maanden drie nieuwe mountainbikeprojecten gelanceerd.

Lees onder hoofdstuk 'Zien & Doen' (en dan rubriek 'mountainbiken') vlug verder hoe MTB-liefhebbers hun hartje bij ons nog meer kunnen ophalen!
Lees verder

Erfgoedsite 'Hemelrijk' boven de doopvont

Met fierheid melden we u de geboorte van een nieuw samenwerkingsverband: de erfgoedsite 'Hemelrijk'
Lees verder

Campergastbedrijven ‘T&T’, 'Bosrust' en 'Tasberg'

Zowel binnenlandse als buitenlandse kampeerautotoeristen zullen met hun camper voortaan gastvrij onthaald worden door het ‘campergastbedrijven T&T (‘Taverne en Tennis’) aan de Huybergse baan 164,‘De Bosrust’, Kleine Horendonk 8 en VVV-kantoor De Tasberg, Moerkantsebaan 50, alle in Essen.
Lees verder

Nieuwe wandelknooppuntenkaart 2020!

Vanaf nu te koop in de Tasberg: de nieuwe herwerkte (nog betere!) wandelknooppuntenkaart 'Kempense Heide'. Voor nog meer wandelplezier over nieuwe onbekende paadjes, wegen en dreven hier in de Noorderkempen.
Lees verder

Uitjes & nachtjes

Onze sympathieke Essense kleuterleidster Ellen Mattheeussen over haar schitterende boek:

"Zowel in Nederland als in België zijn er verrassende parels te ontdekken. Die bundelde ik in het boek “Uitjes & Nachtjes”. Voor iedereen bij wie het kriebelt om op ontdekking te gaan, of dat nu avontuurlijk is of lekker chic. Niet in exotische oorden, maar gewoon hier in het o zo mooie België en Nederland"

Nu ook te koop in de Tasberg!
Lees verder

Kent u 't Pagadderke?

In de mooie groene natuur van Horendonk ligt ’t Pagadderke. Je kan er genieten van de natuur en volledig tot rust komen maar er is meer te beleven...
Lees verder


©2021 VVV Toerisme Essen vzw - BTW BE 0451.436.020 - Cookie & Privacy verklaring