Evenementen

2 juli: de échte start van toeristisch seizoen!

Kijk vlug verder naar de verschillende activiteiten, die we voor jou in de aanbieding hebben in deze 'misschien blijf ik wel in België' zomer
Lees verder

Fiets met gids!

Deze boeiende fietstocht van 35 km onder leiding van een gids voert je langs Essens mooiste plekjes. Vooraf inschrijven verplicht!
Lees verder

Karrenmuseum: Schatten van Vlieg!

Vanaf 1 juli kunnen speurneuzen op schattenzoektocht gaan! Vlieg heeft een mooie schat in het Karrenmuseum verstopt, waar je vooral goed voor moet kunnen horen...
Lees verder

Start van het seizoen: de nieuwe promofilm

Vanaf vandaag, maandag 18 mei, vliegen we er weer met volle moed in. Ook in première op onze website: de nieuwe toeristische promotiefilm over ons groene Essen. De film staat hier net boven. Geniet maar even mee van al het moois dat we te bieden hebben!

(Beelden en montage door Albert Gillis van Ambigu)
Lees verder

B&B Quarantaine beloond voor hun inzet

Een dikke proficiat aan B&B Quarantaine: zij kregen de hoogste score van Toerisme Vlaanderen, nl. 3 sterren
Lees verder

Koolmees-nestkastjes te koop!

Wist je dat je bij de Tasberg een prachtig afgewerkt koolmees-nestkastje kunt kopen voor slechts 8 euro? (slechts één per persoon)
Lees verder

Verras de meester of de juf!

Het schooljaar is alweer bijna gedaan. Jouw kinderen hebben hun juf of meester een lange tijd moeten missen. Voor vele kinderen was/is dit een moeilijke tijd, maar ook voor de leerkrachten was deze periode belastend.

Misschien wil je hen daarom op het einde van het schooljaar nog graag verwennen met een leuke attentie?

Bij ons kan je o.a. terecht voor een origineel streekkistje vol lekkere Essense producten, cinematickets en natuurlijk de welbekende VVV-cadeaubon, waarmee ze zelf iets naar eigen goesting kunnen kopen.

Kom voor inspiratie gerust bij ons langs.

Dat kan alle dagen tussen 9.30u en 16.30u
Lees verder

Kent u 't Pagadderke?

In de mooie groene natuur van Horendonk ligt ’t Pagadderke. Je kan er genieten van de natuur en volledig tot rust komen maar er is meer te beleven...
Lees verder

Uitjes & nachtjes

Onze sympathieke Essense kleuterleidster Ellen Mattheeussen over haar schitterende boek:

"Zowel in Nederland als in België zijn er verrassende parels te ontdekken. Die bundelde ik in het boek “Uitjes & Nachtjes”. Voor iedereen bij wie het kriebelt om op ontdekking te gaan, of dat nu avontuurlijk is of lekker chic. Niet in exotische oorden, maar gewoon hier in het o zo mooie België en Nederland"

Nu ook te koop in de Tasberg!
Lees verder

Grenspark lanceert nieuwe website!

Grenspark Kalmthoutse Heide helpt bezoekers om zich via de nieuwe website snel te oriënteren in het uitgestrekte natuurgebied van 6000 hectare. De website, die ook op de smartphone gemakkelijk valt te raadplegen, biedt een overzicht over hoe je de natuur en het afwisselende landschap kan ontdekken.
Lees verder

Fietsen op de nieuwe F14!

Fiets eens op een nieuwe manier naar Wildert. Vertrek: Spoorwegstraat dan Veldweg en fietsostrade F14 blijven volgen tot aan Kalmthoutse Steenweg. Dan op bestaand fietspad verder naar station Wildert.
Lees verder

Milieuvriendelijke geschenkpakketten mét inhoud!

Vanaf begin maart kunt u bij ons in de Tasberg terecht voor geschenkmanden met lokale producten, geleverd in een op en top ecologische verpakking. De mensen van de Zorgboederij De Rommeshoef timmeren kistjes, gemaakt van houtafval, die wij voor u vullen met de lekkerste streekproducten: je kan een op voorhand gemaakt pakket kopen of de inhoud van de kist zelf samenstellen. We hebben porto, pompoenjenever, lokale bieren, gin, honing, notenolie, mosterd, lokaal gebrande koffie, muesli en de speciale koekjes van onze lokale bakkers.Voor 20 à 25 euro hebt u al een leuk cadeau met heel veel variatie!
Lees verder

Nieuwe Fietskaart Kempen 2020 is binnen!

"Rijdt zo veel of zo weinig, zo lang of zo kort als je wil. Als je maar rijdt!"

Kannibaal Eddy Merckx was duidelijk niet alleen groots in zijn wielerprestaties, zijn uitspraak slaat de nagel op de kop voor onze nieuwe Fietskaart Kempen! Ons vernieuwde knooppuntennetwerk zorgt ervoor dat jullie de Kempen helemaal kunnen rondrijden. Stippel zelf jouw favoriete route(s) uit en ontdek adembenemende landschappen, historische stadjes, abdijen en brouwerijen of geniet van al het lekkers dat de Kempen te bieden heeft! Dankzij de integratie van nieuwe fietspaden en fietsostrades kan je onbezorgd en comfortabel rondtrappen in onze vlakke regio. Wij zijn klaar voor het nieuwe fietsseizoen. En jij?
Lees verder

Ben jij een echte speurneus??

Voor alle kinderen tussen 7 en 12 jaar: de grote schoolvakantie mag dan al voorbij zijn, jij kan nog altijd in de voetsporen treden van de grote Sherlock Holmes!!

Zit er een detective in jou verborgen? Sherlock wil heel graag de wijze woorden van Beer Benno ontcijferen. Ga zoekend als een echte speurneus door wijk Heikant en ontdek de 17 verknipte foto’s. Gevonden? Los dan ook de vraag op en vul deze in op het formulier. Met de gevonden letters kom je te weten wat Beer Benno je wil vertellen. En…heeft hij gelijk?

Kom snel de route ophalen zodat je eraan kan beginnen!

Prijs: €3,50 p/deelnameformulier = inclusief 1 prijsje uit de grabbelton!

Afstand is 5 km, waarbij je langs alle leuke speelpleintjes in de wijk komt.
Lees verder


©2020 VVV Toerisme Essen vzw - BTW BE 0451.436.020 - Cookie & Privacy verklaring