Fietsen

Fietsen in Essen en omgeving

Fietsen met de knooppunten, in België of Nederland, themaroutes of fietstochten vertrekkende vanuit het VVV kantoor,... het kan allemaal. Kom naar de Tasberg en bekijk ons aanbod :

  • Moutainbikeroutes
  • Fietsknooppuntennetwerk van gans Vlaanderen
  • Fietsknooppuntennerwerk van Nederland
  • Themaroute : Heideroute 57 km 
  • Touch and go : Door ons 23 mooie fietsroutes uitgestippeld op het knooppuntnetwerk. Vertrek en aankomst aan ons VVV-kantoor; van 23km tot 77km.
  • Kinderroutes ...
Fietsen

Bewegwijzerde Fietsroutes

Gedetailleerde kaarten en brochures zijn verkrijgbaar in "De Tasberg". Alvast een paar interessante vertrekpunten met parking in Essen: Karrenmuseum/Kiekenhoeve en de Bakkersmolen (Wildert)

Heideroute - 57 km

Door Essen, Kalmthout en Wuustwezel. Terecht een klassieker onder de fietsroutes (de eerste bewegwijzerde route in de provincie Antwerpen!), die zowel de Kalmthoutse Heide als de Horendonkse gemeentebossen, de Nieuwmoerse Maatjes en het Wuustwezelse vlakke weide- en akkerlandschap doorkruist. Toeristische toppers als het Karrenmuseum, het Bijenteeltmuseum en de Bakkersmolen liggen op je weg. Je vindt hieronder een kaartje én ook een link naar de folder van de Heideroute, die je dan kan downloaden en/of afdrukken

Fietsen
Fietsen

Fietsknooppuntennetwerk Antwerpse Kempen

Een woordje uitleg voor wie voor het eerst langs het knooppuntennetwerk fietst. Toerisme Provincie Antwerpen maakte een inventaris van de veiligste en landschappelijk meest aantrekkelijke fietspaden. De knooppunten zijn die plaatsen waar de fietspaden elkaar kruisen. Elk knooppunt in het netwerk heeft een nummer. Aan de hand van deze knooppunten stippel je een fietstocht uit. Je bepaalt zelf hoe lang je tocht wordt en waar je naar toe wil.

Bestudeer voor je vertrekt even de kaart. Maak een lijstje van de knooppunten waarlangs je wil fietsen. Tel de afstanden tussen de knooppunten op en je weet precies hoe lang je fietstocht wordt. Wanneer je je huiswerk goed gemaakt hebt, hoef je tijdens je trip alleen de nummers in het oog te houden. De prima signalisatie doet de rest. Bij kruisingen, splitsingen en afslagen tussen de knooppunten staan rechthoekige borden, met daarop een richtingpijl en het nummer van het knooppunt waar je naartoe rijdt. Verder zijn er borden die verwijzen naar dorpscentra of belangrijke toeristische attracties en borden die signaleren dat je een knooppunt nadert.

©2023 VVV Toerisme Essen vzw - BTW BE 0451.436.020 - Cookie & Privacy verklaring