Inclusief multimovepad

Multimovepad

Bij Sportpark Hemelrijk (Moerkantsebaan 34) plaatste Gemeente Essen als eerste gemeente in Vlaanderen een inclusief Multimovepad. Dat is een beweeg- en belevingspad voor kinderen van drie tot en met twaalf jaar, zowel met als zonder een beperking. Het pad is 1,2 km lang en bestaat uit acht toestellen en hindernissen die de motorische vaardigheden van kinderen op de proef stellen. De toestellen zijn zo veel mogelijk aangepast zodat alle kinderen met en zonder een beperking samen kunnen spelen. Mix van samen bewegen, ravotten en natuurbeleving.

Het eerste inclusieve multimovepad in Vlaanderen is een prachtig initiatief van de gemeente Essen en beide agentschappen verleenden met plezier hun steun aan de realisatie. Kinderen oefenen er op een speelse manier 12 fundamentele bewegingsvaardigheden zoals bijvoorbeeld klimmen, springen en landen, trekken en duwen en roteren. Deze basisvaardigheden zorgen voor een optimale motorische ontwikkeling en veel beweegplezier.

Het concept multimovepad is een initiatief van Sport Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos. Beide agentschappen willen kinderen terug naar buiten brengen om er te gaan ravotten en samen te spelen.
Deze paden bieden dan ook een ideale mix van samen bewegen, ravotten en natuurbeleving. 

Langs het pad is de kans op veel drukte aan een toestel klein omdat alles ver genoeg uit elkaar ligt. Het laat toe om alle kinderen samen te laten spelen, elk op hun eigen tempo. Het pad heeft daarom een grote sociale meerwaarde.

©2024 VVV Toerisme Essen vzw - BTW BE 0451.436.020 - Cookie & Privacy verklaring