Evenementen

Hij staat weer gereed voor u: onze rolstoelfiets

Vorig jaar werd bij de VVV-Essen een spiksplinternieuwe rolstoelfiets boven de doopvont gehouden. De fiets werd ondertussen al vele tientallen keren (gratis!) ontleend: van een succes gesproken...

Hij staat weer gereed voor u: onze rolstoelfiets

Bekijk hieronder het filmpje van G-sport Vlaanderen over ons rolstoelfietsproject!

Essen is de eerste gemeente in Vlaanderen, waar, in samenwerking G-Sport Vlaanderen, een pilootproject van deze leenfiets wordt opgestart. Vleeshal van Gool, G-sport Vlaanderen, Crelan Foundation en het Essense gemeentebestuur hebben ervoor gezorgd dat iedereen kan meedoen. De groene omgeving van Essen leent zich natuurlijk prima voor het maken van een  fietstocht met de rolstoelfietsDe fiets kan zowel door toeristen als Essenaren gratis ontleend worden. Hiervoor moet wel een reservatie gedaan worden (3 dagen op voorhand!) bij VVV de Tasberg. Vanaf 3 april 2021 kan je de fiets weer reserveren en staat hij klaar voor gebruik door iedereen. 

Hij staat weer gereed voor u: onze rolstoelfietsHij staat weer gereed voor u: onze rolstoelfiets

Omdat elektrische rolstoelen te zwaar wegen voor onze rolstoelfiets, staat er binnenkort een gewone rolstoel klaar, zodat de gebruiker bij het begin van de rit kan switchen van zijn elektrische naar een gewone rolstoel.


Foto onder: broederlijk samen op pad: elektrische rolstoelfiets en riksja-fiets!

Hij staat weer gereed voor u: onze rolstoelfiets

©2021 VVV Toerisme Essen vzw - BTW BE 0451.436.020 - Cookie & Privacy verklaring