Evenementen

Nieuwe voorzitter voor de VVV Toerisme Essen

Na een vruchtbare carrière van 27 jaar als bestuurslid en tijdens de laatste jaren ook als voorzitter geeft Jan Deckers de voorzittersfakkel door aan Wies Peeters. Voor zijn jarenlange inzet bedanken we Jan met de titel van erevoorzitter en wij kijken vol vertrouwen uit naar het beleid van onze nieuwe voorzitter Wies!
Lees verder

Vierde winnaar fotowedstrijd komt uit Destelbergen

An Goffa uit Destelbergen, winnares van het laatste seizoen van de VVV fotowedstrijd, heeft een mooie en vooral lekkere streekmand van ons in ontvangst mogen nemen. Als toeristen bezochten zij en haar man enkele maanden geleden de paterstuin bij het college op de Rouwmoer en die prachtige tuin mét bruggetje heeft ze mooi in beeld gebracht. Fons Bastiaensens, afgevaardigde van de fotojury, heeft haar de prijs overhandigd. Proficiat!
Lees verder

Grootste carnavalstoet der Noorderkempen!

Zondag 23 februari 2020

Deze reuze-optocht vindt plaats op carnavalszondag 23 februari 2020 en vertrekt om 13:49 u. aan de Spoorwegstraat. Via Stationsstraat, Nieuwstraat en Heuvelplein bereikt de stoet haar eindpunt aan de Heuvelhal (Kapelstraat). Kom gratis genieten van de prachtig uitgedoste praalwagens en groepen én van de onvervalste Essense carnaval-leute.
Lees verder

De stationswijk onder de loep

Zondag 2 februari 2020

Een gids loodst je mee door de Essense stationswijk: door de komst van de trein werd het in de 19e eeuw de drukste wijk van onze gemeente. Het verenigd Europa deed de stations-en grensactiviteiten flink verminderen, maar Q-ville en Robotland zijn nieuwe initiatieven.

Start wandeling om 14u. aan bezoekerscentrum de Tasberg

Schrijf je in voor 29 januari

Deelname: 5 euro, lekkere consumptie inbegrepen!
Lees verder

Ben jij een echte speurneus??

Voor alle kinderen tussen 7 en 12 jaar: de grote schoolvakantie mag dan al voorbij zijn, jij kan nog altijd in de voetsporen treden van de grote Sherlock Holmes!!

Zit er een detective in jou verborgen? Sherlock wil heel graag de wijze woorden van Beer Benno ontcijferen. Ga zoekend als een echte speurneus door wijk Heikant en ontdek de 17 verknipte foto’s. Gevonden? Los dan ook de vraag op en vul deze in op het formulier. Met de gevonden letters kom je te weten wat Beer Benno je wil vertellen. En…heeft hij gelijk?

Kom snel de route ophalen zodat je eraan kan beginnen!

Prijs: €3,50 p/deelnameformulier = inclusief 1 prijsje uit de grabbelton!

Afstand is 5 km, waarbij je langs alle leuke speelpleintjes in de wijk komt.
Lees verder


©2020 VVV Toerisme Essen vzw - BTW BE 0451.436.020 - Cookie & Privacy verklaring