Evenementen

Schrik van heksen? Niet nodig!

Zaterdag 23 november 2019

Grijp je kans om de sympathieke club van Essense heksen in levende lijve te ontmoeten.

Ook dit jaar tonen zij weeral hun grote en goede hart door een goed doel voor de Warmste Week te steunen.

Een toffe route vol verrassende heksendingen leidt je door het Karrenmuseum: verwacht je aan grave, coole en een tikkeltje vreemde heksenstreken….

Geen schrik, je bent volkomen veilig wanneer je een glazen potje, een pen en een zaklamp mee brengt!

Wanneer? Zaterdag 23/11 van 14u-18u. Je kan ten laatste om 17u starten.

Prijs? Deelnemen kost € 5, inclusief een lekker warm heksenbrouwsel.

Wel vooraf inschrijven bij De Tasberg, kan t/m zondag 17/11.

Opbrengst volledig voor Zorgboerderij Rommeshoef in Essen.
Lees verder

Nieuw 'landmark' in Essen

Vanaf nu kan je in de straat Hemelrijk (vlakbij de gerestaureerde douaneloods) een nieuw oorlogsmonument bewonderen, dat daar n.a.v. van de 75e verjaardag van de bevrijding van Essen geplaatst werd.

Voor enkele fotografische impressies: zie verder op deze site.
Lees verder

19 oktober 2019: Essen herdacht 75 jaar bevrijding

Op zaterdag 19 oktober kwamen een honderdtal re-enactors met al hun militair materieel bijeen op de terreinen van het Karrenmuseum. Hier volgen enkele visuele impressies, ook van een oorlogsscène die opnieuw tot leven werd gebracht.
Lees verder

Fotozoektocht

Uitslag en prijsuitreiking fotozoektocht (op dinsdag 8 oktober, in Café ARABIEREN, Horendonk)

Tientallen deelnemers aan de fotozoektocht daagden op om de juiste antwoorden te horen, hun uitslag te vernemen en een mooie prijs uit te kiezen en mee naar huis te nemen (voor een foto-impressie: zie verder)

De top 3:

1. Konings Jos

2. Roelands Jacqueline

3. Claessens Danny

Hopelijk tot volgend jaar voor dit mooie zomerse initiatief!
Lees verder

Toer van de Rouwmoer: opnieuw helemaal uitverkocht

Zondag 1 december 2019

Wegens groot succes op 6 oktober jl. herneemt Michel de 'Toer van de Rouwmoer-wandeling' op zondag 1 december aanstaande om 14u. aan de collegepoort. Vlug inschrijven aan de Tasberg is de boodschap, want er zijn al vele mensen opgegeven die vorige keer op de wachtlijst terecht kwamen.

Wie had het knotsgekke idee om meer dan 100 jaar geleden een klooster én college te bouwen te midden van deze ruwe en onherbergzame bos- en heidegebieden? En waarom dan nog zo'n kolossaal beeld boven op de toren zetten? Wie zijn de Redemptoristen? Welke schatten herbergt het klooster en de kerk? Hoe zit het met de school vandaag de dag? Welke leuke plekjes kan je in de paterstuin ontdekken? Waar was het zwembad waar een hele generatie Essense jeugd leerde zwemmen?

Onze enthousiaste gids Michel Nelen neemt jullie mee voor een boeiende wandeling doorheen de schitterende Paterstuin én door de gangen en de verborgen plekjes van het klooster. Voor deze gelegenheid geeft Michel je ook een inkijk in de school.

Een leuk weetje: Michel gaf jaren les aan het College en kent daarom vele leuke en interessante anekdotes. Hij kent als geen ander de verborgen pareltjes van de hele site.

Als je het mij vraagt een echte aanrader voor iedereen en zeker voor oud-leerlingen!
Lees verder

Fotowedstrijd

Vind je het leuk om foto's te nemen van Essen, doe dan mee met onze fotowedstrijd n.a.v. ons 25-jarig bestaan. Een vakkundige jury selecteert de besten uit al de inzendingen. Mooie geldprijs (in cadeaubonnen).

Roger Timmermans is onze derde laureaat (voor de periode januari-mei) en mocht op 6 juni een mand vol Essense lekkernijen in ontvangst nemen.

LET OP: Vanaf 1 juni tot en met 31 oktober loopt onze laatste periode: jouw laatste kans om een mooie foto op te sturen, waarin het thema 'Essen buiten beleven' centraal staat. Kijk vlug verder op onze site hoe de wedstrijd juist in elkaar zit!!!
Lees verder

Ben jij een echte speurneus??

Voor alle kinderen tussen 7 en 12 jaar: de grote schoolvakantie mag dan al voorbij zijn, jij kan nog altijd in de voetsporen treden van de grote Sherlock Holmes!!

Zit er een detective in jou verborgen? Sherlock wil heel graag de wijze woorden van Beer Benno ontcijferen. Ga zoekend als een echte speurneus door wijk Heikant en ontdek de 17 verknipte foto’s. Gevonden? Los dan ook de vraag op en vul deze in op het formulier. Met de gevonden letters kom je te weten wat Beer Benno je wil vertellen. En…heeft hij gelijk?

Kom snel de route ophalen zodat je eraan kan beginnen!

Prijs: €3,50 p/deelnameformulier = inclusief 1 prijsje uit de grabbelton!

Afstand is 5 km, waarbij je langs alle leuke speelpleintjes in de wijk komt.
Lees verder


©2019 VVV Toerisme Essen vzw - BTW BE 0451.436.020 - Cookie & Privacy verklaring