Evenementen

Pruuverkesroute 2024 komt er aan!

Zondag 2 juni 2024

Op zondag 2 juni 2024 is het weer zover: 8 gezellige stopplaatsen, 8 heerlijke pruuverkes, een mooie fietstocht van 30 km en een heerlijk weertje:

alle ingrediënten zijn weer aanwezig om van deze VVV-activiteit een onvergetelijke editie te maken. Noteer de datum alvast in je agenda. Op donderdag 2 mei om 9.30u kan je inschrijven. Wees er snel bij want er kunnen 300 mensen deelnemen.
Lees verder

Danny, de nieuwe mascotte van ons natuurleerpad!

Danny de eekhoorn wordt de leuke gids van het nieuwe natuurleerpad, dat er komt op intitiatief van VVV Toerisme Essen

Na 40 jaar was het bosleerpad in de Wildertse Duintjes aan vernieuwing toe en daar hebben, we de laatste tijd hard aan gewerkt. Het nieuwe natuurleerpad wordt een speelse, educatieve en belevingsvolle tocht door de Wildertse Duintjes, met superleuke weetjes en opdrachten.

Het nieuwe natuurleerpad kan je beleven vanaf zaterdag 4 mei aanstaande.

Een houten totempaal met speelse eekhoorntjes staat al te pronken op de plaats waar het natuurleerpad start!
Lees verder

Schwone lampentocht

Van 1 december t/m 16 april kan je in Heikant op zoek gaan naar 50 schwone lampen. Tijdens een wandeltocht van 3 km zijn er talloze pareltjes te vinden. Vind je ze allemaal en kan je ze bovendien in de juiste volgorde zetten? Kom naar De Tasberg om je deelnameformulier te kopen en maak kans op een leuke prijs.

Leuk voor iedereen!

€5 voor een deelnameformulier
Lees verder

De hemel te rijk op Hemelrijk

De gids neemt jullie mee voor een 3.5km lange tocht door heel de Hemelrijk-site. Boeiende verhalen over Karrenmuseum, Tasberg, Kiekenhoeve, quarantainestallen, Robotland enz... passeren de revue!
Lees verder

Nieuwe gidsing: BOEIEND BOS!

Het gebied Wildertse Duintjes is het ganse jaar door een boeiende plek om te wandelen... op zoek naar interessante fauna en flora.

Elk seizoen heeft hier zijn charme!

Met de gids op stap krijg je allerlei interessante informatie.
Lees verder

Snoezelrugzak gratis te leen

Als je kind extra gevoelig is aan prikkels, kan een gezinsuitstap naar een nieuwe plek een uitdaging zijn. Daarom helpen VVV Toerisme Essen en Gemeente Essen deze gezinnen met de snoezelrugzak.

“Als je gezin extra ondersteuning kan gebruiken, mag je zelf de rugzak samenstellen op maat van jouw kind”, vertelt Brigitte Van Aert, “Kies je voor een geluidsdempende koptelefoon omdat je kind gevoelig is aan geluid, of ga je voor de verzwaringsbeer die je kind helpt aarden en tot rust komen? Het kan allemaal.”

Deze actie wordt ondersteund door de gemeente Essen en Warm Noorderkempen.
Lees verder

Scooterverhuur Noorderkempen

Nieuw in onze regio: Scooterverhuur Noorderkempen stelt verschillende modellen elektrische scooters, fietsen en steppen ter beschikking om onbekommerd rond te toeren in onze mooie regio.
Lees verder

Twee nieuwe stukjes MTB-parcours op Horendonk

Vanaf nu aan Marantvijver en aan Klaveren Vrouwke twee nieuwe stukjes MTB-parcours die de situatie veiliger maken.
Lees verder

Wandelen naar hartelust!

Probeer één of meerdere wandelingen uit: wij hebben er voor jou niet minder dan 18 geselecteerd. Je vindt ze allemaal onder het hoofdstuk 'Zien en doen' onder de rubriek 'Wandelen'
Lees verder


©2024 VVV Toerisme Essen vzw - BTW BE 0451.436.020 - Cookie & Privacy verklaring