Evenementen

'Lekker' Fietsen

‘LEKKER' FIETSEN: MET SNACK EN GLAS OP EEN ESSENS TERRAS, zo heet het nieuwste aantrekkelijke zomerarrangement van de VVV - Toerisme Essen, en dat past helemaal binnen het thema ‘Buiten (be)leven’, onze slogan voor de volgende jaren. 'Lekker fietsen' kan nog tot eind september, op elke dag van de week, behalve op maandag en dinsdag.

'Lekker' Fietsen

De formule is even simpel als geniaal: op het toeristisch kantoor De Tasberg aan de Moerkantsebaan koop je een voucher (volwassenen 22€, kinderen 15€) met niet alleen de nodige consumptiebonnen, maar ook een wegwijzer mét aanduiding van de verschillende bezienswaardigheden onderweg. Dan rijd je met je fiets telkens acht kilometer door de mooie natuur en laat je vervolgens verrassen op 4 Essense terrassen! De 4 gastheren verwennen je respectievelijk met een heerlijke snack naar keuze, een lekker dessert, een frisse dorstlesser en tenslotte een steviger afsluiter op de plaats van vertrek.

Oorspronkelijk bedoeld voor toeristen van buiten Essen die eens een dagje onbezorgd willen genieten van de mooie Essense velden en bossen en haar zonnigste terrassen, zonder aan een lunchpakket te hoeven denken, is dit arrangement beslist ook een aanrader voor elke Essenaar, die houdt van een ‘lekker’ fietstochtje, in de twee betekenissen van het woord. Bovendien liggen er onderweg verschillende bezienswaardigheden op je weg, zo kan je onder meer een bezoekje brengen aan het Karrenmuseum, de Strontpaal, de turfbeleving-site, het Stappersven en de Paterstuin van het College.

Het arrangement loopt van woensdag 1 mei tot en met zondag 29 september en kan op iedere dag (behalve op maandag en dinsdag) gereden worden. Voor mensen die met de auto komen is er ruime parkeergelegenheid voorzien op de parking van het Sportpark aan de Moerkantsebaan (vlak bij het VVV-kantoor)


OPGELET!!

Reserveren van een tafel, binnen of buiten, kan binnen deze formule niet.  Zeker bij 'de Bosrust' en 'de Kiekenhoeve' kan het op een mooie zomerdag zeer druk zijn. In het geval dat alle tafels bezet zijn, zal u even moeten wachten. 

't Graan gaat in het weekend pas om 13.00u open!


'Lekker' Fietsen
'Lekker' Fietsen

©2019 VVV Toerisme Essen vzw - BTW BE 0451.436.020 - Cookie & Privacy verklaring