Evenementen

Hij staat gratis gereed voor u: onze rolstoelfiets

Op 2 juli werd ter gelegenheid van de opening van het toeristisch seizoen bij de VVV De Tasberg een spiksplinternieuwe rolstoelfiets boven de doopvont gehouden. De fiets werd ondertussen al tientallen keren (gratis!) ontleend: van een succes gesproken...

Hij staat gratis gereed voor u: onze rolstoelfiets

Bekijk hieronder het filmpje van G-sport Vlaanderen over ons rolstoelfietsproject!

Essen is de eerste gemeente in Vlaanderen, waar, in samenwerking G-Sport Vlaanderen, een pilootproject van deze voor iedereen te reserveren leenfiets wordt opgestart. Vleeshal van Gool, G-sport Vlaanderen, Crelan Foundation en het Essense gemeentebestuur hebben ervoor gezorgd dat iedereen kan meedoen. De groene omgeving van Essen leent zich natuurlijk prima voor het maken van dergelijke fietstochtenDe rolstoelfiets kan zowel toeristen als Essenaren gratis ontleend worden. Hiervoor moet wel een reservatie gedaan worden (3 dagen op voorhand!) bij VVV de Tasberg. Vanaf vrijdag 3 juli is de fiets te reserveren en klaar voor gebruik voor iedereen. 

Hij staat gratis gereed voor u: onze rolstoelfietsHij staat gratis gereed voor u: onze rolstoelfiets

Omdat elektrische rolstoelen te zwaar wegen voor onze rolstoelfiets, staat er binnenkort een gewone rolstoel klaar, zodat de gebruiker bij het begin van de rit kan switchen van zijn elektrische naar een gewone rolstoel.


Foto onder: broederlijk samen op pad: elektrische rolstoelfiets en riksja-fiets!

Hij staat gratis gereed voor u: onze rolstoelfiets

©2021 VVV Toerisme Essen vzw - BTW BE 0451.436.020 - Cookie & Privacy verklaring