Halloweentocht " Night of the red balloons - chambers of horror"

Wanneer : woensdag 31 oktober 2018 van 19:00 tot 23:00
Locatie : Kloostertuin College
Rouwmoer 7
2910 Essen
Prijs : € 5,00 (Basistarief: 5,00 €)

Stel je het volgende voor: Alle horrorfiguren uit 40 jaar filmgeschiedenis worden bijeen gebracht op één plek. Die plek: Een eeuwenoud park gelegen aan een leegstaand klooster. Een park, ver weg van de bewoonde wereld, bestaande uit vervallen gebouwen, dichte bossen en donkere lanen afgeboord door meters hoge bomen en dichte struiken. Een eenzame wandelaar heeft de poort van het park ...

Stel je het volgende voor: Alle horrorfiguren uit 40 jaar filmgeschiedenis worden bijeen gebracht op één plek.
Die plek: Een eeuwenoud park gelegen aan een leegstaand klooster. Een park, ver weg van de bewoonde wereld, bestaande uit vervallen gebouwen, dichte bossen en donkere lanen afgeboord door meters hoge bomen en dichte struiken.

Een eenzame wandelaar heeft de poort van het park geforceerd en slentert over een zandpad, zijn blik strak op de grond gericht om niet te struikelen over de boomwortels. De maan staat hoog aan de heldere hemel en in de verte begint een hond te janken. Plots hoort de man het zwaar ademen, eerder rochelt, geluid van iets. Opgeschrikt ziet hij in de schaduw van de bomen enkele schimmen bewegen. Een beetje nerveus zoekt hij in de zak van zijn jas een aansteker. Terwijl hij graaft tussen de rommel in zijn zak, begint hij zich bewust te worden van een geur die hij niet direct thuis kan brengen. De geur wordt steeds intenser en begint te branden in zijn neus. Dan dringt het tot hem door dat hij dit eerder geroken heeft. De geur van rottend vlees die hem in het gezicht sloeg toen hij de gekantelde vrachtwagen passeerde die geladen was met slachtafval.
Het gerochel klinkt plots heel dichtbij en de stank is niet meer te harden. Terwijl hij met één hand zijn neus dichtknijpt, probeert hij haastig met zijn andere hand een vlam op de aansteker te krijgen om de omgeving op te lichten.
Zonder waarschuwing wordt met een harde doffe klap zijn arm naar beneden geslagen. Een seconde later ziet de man verbijsterd de brandende aansteker op de grond liggen, nog vastgehouden door zijn eigen hand.
Het zweet breekt hem uit wanneer hij een ijskoude adem in zijn nek voelt blazen.
Van angst verkrampen alle spieren in zijn lichaam en met veel moeite draait hij zijn ver opengesperde ogen zo ver mogelijk naar rechts.
Langzaam doemt er een rode ballon op in zijn gezichtsveld en hoort hij een ijzige lach.
Even later is alles weer stil in het park, alleen in de verte blaft er nog een hond.

Durf jij het aan om alleen of in een kleine groep dit vervloekte park al wandelend te betreden en de verschrikking te ondergaan van de horrorfiguren uit de filmgeschiedenis?
Halverwege de wandeling kan je op adem komen met een gratis kop warme chocomelk of pompoensoep.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Xi*tings
© Xi*tings

Contact informatie

Adres : Rouwmoer 7
2910 Essen
Telefoon : 0485041055
Website : http://www.xitings.be
E-Mail : info@xitings.be

Meer tips op www.UitInVlaanderen.be
Zelf een activiteit toevoegen ? Dat kan via www.UitDatabank.beNaar boven

Actuele berichten

Fotowedstrijd

Vind je het leuk om foto's te nemen van Essen, doe dan mee met onze fotowedstrijd n.a.v. ons 25-jarig bestaan. Een vakkundige jury selecteert de besten uit al de inzendingen. Mooie geldprijs (in cadeaubonnen) info: 03 677 19 91 of info@vvvessen.be

Lees verder... Met ne baksteen in de maag

Begeleide wandeling met onze gids Leo. Deze wandeling gaat door op zondag 17 maart 2019 om 13.30u. We vertrekken aan T&T in de Huybergsebaan 164 - 2910 Essen €2 per persoon Inschrijven:info@vvvessen.be of 03 677 19 91

Lees verder...

Evenementen volgende maand


Essen Kalmthout Kapellen Wuustwezel