Voeding bij Chronische nierinsufficiëntie (CNI)

Wanneer : dinsdag 12 februari 2019 van 20:00 tot 22:00
Locatie : GC de Oude Pastorij
Essendonk 3
2910 Essen
Prijs : € 10,00 (Basistarief: 10,00 €; Femma-leden: 8,00 €)

Door welvaartsziekten zoals obesitas en type 2-diabetes zal het aantal mensen met nierproblemen in de toekomst nog gevoelig stijgen. Ook het aantal gevallen van chronische nierziekte zal de komende jaren naar schatting met 17 procent toenemen. Door vroege screening en een gezonde levensstijl al van jongs af aan kan je veel ongewenste schade aan de nieren voorkomen. Gaat de nierfunctie toch ...

Door welvaartsziekten zoals obesitas en type 2-diabetes zal het aantal mensen met nierproblemen in de toekomst nog gevoelig stijgen. Ook het aantal gevallen van chronische nierziekte zal de komende jaren naar schatting met 17 procent toenemen. Door vroege screening en een gezonde levensstijl al van jongs af aan kan je veel ongewenste schade aan de nieren voorkomen. Gaat de nierfunctie toch blijvend achteruit, dan spreken we van Chronische nierinsufficiëntie.
De belangrijkste functie van onze nieren, is het uitscheiden van afvalstoffen, die met de urine worden uitgeplast. Als uw nieren minder goed werken worden afvalstoffen niet volledig uitgeplast en blijven ze in het bloed achter. Dit kan tot veel klachten leiden.
Door het aanpassen van uw voeding kunt u de aanmaak van afvalstoffen beperken. Ook kan een dieet in sommige gevallen de achteruitgang van de werking van de nieren vertragen.
Op deze avond wordt er door Lieve Snoeckx zowel aandacht besteed aan de preventie van CNI als aan het behandelingsonderdeel Voeding.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Nierfalen
© Lieve Snoeckx

Contact informatie

Adres : Essendonk 3
2910 Essen
Telefoon : 03 667 26 48

Meer tips op www.UitInVlaanderen.be
Zelf een activiteit toevoegen ? Dat kan via www.UitDatabank.beNaar boven

Actuele berichten

Fotowedstrijd

Vind je het leuk om foto's te nemen van Essen, doe dan mee met onze fotowedstrijd n.a.v. ons 25-jarig bestaan. Een vakkundige jury selecteert de besten uit al de inzendingen. Mooie geldprijs (in cadeaubonnen) info: 03 677 19 91 of info@vvvessen.be

Lees verder...

Evenementen volgende maand


Essen Kalmthout Kapellen Wuustwezel