Gamen en sociale media

Wanneer : donderdag 29 maart 2018 van 19:30 tot 22:00
Locatie : GC de Oude Pastorij
Essendonk 3
2910 Essen
Prijs : € 0,00 (Basistarief: 0,00 €)

Tegenwoordig heeft elke tiener een gsm en/of zijn ze vaak niet weg te slaan van de computer of tablet om te facebooken of te gamen. Heel wat jongeren beschrijven het als een plezierige of zelfs hun favoriete bezigheid. De meeste van hen spelen zonder problemen, maar voor een kleine groep is deze vrijetijdsbesteding niet zonder risico’s. Ouders stellen zich soms vragen over het gamegedrag en ...

Tegenwoordig heeft elke tiener een gsm en/of zijn ze vaak niet weg te slaan van de computer of tablet om te facebooken of te gamen. Heel wat jongeren beschrijven het als een plezierige of zelfs hun favoriete bezigheid. De meeste van hen spelen zonder problemen, maar voor een kleine groep is deze vrijetijdsbesteding niet zonder risico’s. Ouders stellen zich soms vragen over het gamegedrag en het gebruik van sociale media van hun kinderen en weten niet goed hoe ze hiermee moeten omgaan.

In deze infosessie gaan we na wat gamen en sociale media zo aantrekkelijk maakt en bekijken we de vraag ‘wanneer wordt het een probleem?’. Verder reiken we je handvaten en tips aan om het gesprek met je tiener aan te gaan en om op een goede manier grenzen te stellen. We trachten interactief te werken, waarbij je de kans krijgt om ervaringen uit te wisselen en mee te denken over mogelijke manieren van aanpak.

Begeleiding: Mariska Vaes, CGG VAGGA
Locatie: GC de Oude Pastorij, Essendonk 3, Essen
Deze vorming is gratis.
Inschrijven via mail naar huisbrasschaat@olo.be met vermelding van je naam, e-mailadres en telefoonnummer of bellen naar 03/633 99 05.

Bron: UiTinVlaanderen.be


Contact informatie

Adres : Essendonk 3
2910 Essen
Telefoon : 03/633 99 05
E-Mail : huisbrasschaat@olo.be

Meer tips op www.UitInVlaanderen.be
Zelf een activiteit toevoegen ? Dat kan via www.UitDatabank.beNaar boven

Actuele berichten

Fotowedstrijd

Vind je het leuk om foto's te nemen van Essen, doe dan mee met onze fotowedstrijd n.a.v. ons 25-jarig bestaan. Een vakkundige jury selecteert de besten uit al de inzendingen. Mooie geldprijs (in cadeaubonnen) info: 03 677 19 91 of info@vvvessen.be

Lees verder...

Evenementen volgende maand


Essen Kalmthout Kapellen Wuustwezel