Startmoment Veerkrachtige Dorpen - Heuvelplein Essen

Wanneer : dinsdag 13 november 2018 van 19:30 tot 21:30
Locatie : GC de Oude Pastorij
Essendonk 3
2910 Essen
Prijs : € 0,00 (Basistarief: 0,00 €)

Heb jij ook het gevoel dat het Heuvelplein een opfrisbeurt nodig heeft? Dat het nog meer een plek kan worden voor ontmoeting? Dat er wat meer leven in de brouwerij mag komen? Doe dan mee met het project Veerkrachtige Dorpen, waarbij we toewerken naar een gezamenlijk voorstel voor het Heuvelplein. Dit project vloeit voort uit de vaststelling dat dorpen in Vlaanderen de laatste jaren continu aan ...

Heb jij ook het gevoel dat het Heuvelplein een opfrisbeurt nodig heeft? Dat het nog meer een plek kan worden voor ontmoeting? Dat er wat meer leven in de brouwerij mag komen? Doe dan mee met het project Veerkrachtige Dorpen, waarbij we toewerken naar een gezamenlijk voorstel voor het Heuvelplein.

Dit project vloeit voort uit de vaststelling dat dorpen in Vlaanderen de laatste jaren continu aan het veranderen zijn. Er komen nieuwe mensen wonen, bijvoorbeeld. Of mensen werken, winkelen en besteden hun vrije tijd vaak elders. Dat heeft zijn impact op die dorpen. Dat zien we ook bij ons in Essen. Zo zijn er best wat winkels verdwenen, is het verkeer in het centrum drukker geworden, en kennen we elkaar ook niet allemaal meer. Deze veranderingen hoeven we niet te ondergaan, we kunnen als dorp de veerkracht tonen om die verandering mee de richting te geven die wij willen.

Startmoment op 13 november

Door bijvoorbeeld van het Heuvelplein stapje voor stapje een echt centrum voor de gemeente te maken. Interesse? Kom dan zeker naar het startmoment van Veerkrachtig Essen op 13 november om 19.30 uur in GC De Pastorij, Essendonk 3. We informeren je over de doelstelling om het Heuvelplein aan te pakken, doen ideeën op voor een tijdelijke invulling van het Heuvelplein, doen een oproep naar andere ideeën. Na het startmoment komen er meerdere sessies zodat we samen een concrete invulling kunnen geven aan het Heuvelplein:

Sessie 1: 4 december, 19.30 uur
Sessie 2: 15 januari, 19.30 uur
Sessie 3: 5 februari, 19.30 uur
Sessie 4: 12 maart, 19.30 uur
Slotmoment: 31 mei

Wat is volgens jou het ‘hart’ van Essen?

Op de website www.veerkrachtigedorpen.be vind je meer informatie over dit project. Je krijgt er ook de vraag wat volgens jou het ‘hart’ van Essen is. Je kan stemmen op verschillende locaties. Vervolgens kan je ook ideeën geven om het Heuvelplein of ons dorp beter te maken.

Het project “Veerkrachtige dorpen” wordt mee gefinancierd door Platteland Plus en is een samenwerking tussen Provincie Antwerpen, Gemeente Essen, RURANT vzw en het Innovatiesteunpunt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

veerkrachtige dorpen heuvelplein
© provincie antwerpen

Contact informatie

Adres : Essendonk 3
2910 Essen
Website : http://www.veerkrachtigedorpen.be

Meer tips op www.UitInVlaanderen.be
Zelf een activiteit toevoegen ? Dat kan via www.UitDatabank.beNaar boven

Actuele berichten

Wijziging van openingsuren

Opgelet ! Vanaf oktober tot en met april zullen we zondag en maandag gesloten zijn.We staan voor u paraat van dinsdag tot en met zaterdag van 10u tot 16u. Tot dan!

Fotowedstrijd

Vind je het leuk om foto's te nemen van Essen, doe dan mee met onze fotowedstrijd n.a.v. ons 25-jarig bestaan. Een vakkundige jury selecteert de besten uit al de inzendingen. Mooie geldprijs (in cadeaubonnen) info: 03 677 19 91 of info@vvvessen.be

Lees verder... Parkgolf

Dé activiteit voor groepen en families!!

Lees verder...

Evenementen volgende maand


Essen Kalmthout Kapellen Wuustwezel