"Nostalgie en Poëzie in het karrenmuseum" door Veerle Snoeck

Wanneer : zaterdag 6 april 2019 van 10:00 tot 12:00
Locatie : Karrenmuseum
Moerkantsebaan 52
2910 Essen
Prijs : € 7,00 (Basistarief: 7,00 €; Davidsfondsleden: 5,00 €)

Zaterdag 6 april van 10.00 u. tot 12.00 u. in de Rietendakschuur van het Karrenmuseum, Moerkantsebaan 52, Essen “Nostalgie en poëzie in het Karrenmuseum” Gids : Veerle Snoeck Het koetshuis van het Karrenmuseum herbergt de grootste collectie karren en koetsen van België en Nederland. Iets om fier op te zijn. Er is aandacht voor dorpsvervoer, vrouwenarbeid en havenactiviteiten. Daarnaast ...

Zaterdag 6 april van 10.00 u. tot 12.00 u.
in de Rietendakschuur van het Karrenmuseum, Moerkantsebaan 52, Essen
“Nostalgie en poëzie in het Karrenmuseum”
Gids : Veerle Snoeck
Het koetshuis van het Karrenmuseum herbergt de grootste collectie karren en koetsen van België en Nederland. Iets om fier op te zijn. Er is aandacht voor dorpsvervoer, vrouwenarbeid en havenactiviteiten. Daarnaast vind je hier een touwslagerij, een zagerij, een smisse en nog veel meer. Aan de ingang staat de Rietendakschuur, volledig gebouwd naar het voorbeeld van de oude Kempische schuren.


Veerle Snoeck, sinds 2002 gids in het Karrenmuseum en bestuurslid van het Davidsfonds, fungeert als gastvrouw. Samen lopen we het groene museumpark in en zij brengt ons terug naar “die goede oude tijd”. Het gaat over veel meer dan alleen maar karren en wagens. Zij vertelt over de moeder bij de haard, de gebruiken bij een overlijden, over havenarbeiders en ambachtslui.
Wat is het verband tussen Guido Gezelle, Paul van Ostaijen, Marnix Gijsen, Willem Vermandere en ons museum? Waarom gaan bij we stilstaan die ene kar, op die plaats in de vrouwenloods, bij die speciale koets?
Zoals de titel het al zegt: het wordt pure nostalgie, mooie poëzie en veel herinneringen bij een verfrissende tocht tussen groen en bomen. Het is geen lange wandeling, hier en daar staan stoelen klaar, en nadien blijven we nog even gezellig napraten bij een lekkere kom soep.
Het bezoek is ook geschikt voor rolstoelgebruikers.
Een deel van de wandeling is buiten, dus graag uw kledij aanpassen aan het weer.
Om voldoende soep te kunnen voorzien, vragen we om vooraf in te schrijven.

Bijdrage: 7 euro, leden Davidsfonds: 5 euro
Liefst vooraf aanmelden: davidsfondsessen@skynet.be
of telefonisch bij Veerle Snoeck: 03 677 39 36 of bij Stan Van den Bergh, 03 667 41 67

Bron: UiTinVlaanderen.be

Kar uit karrenmuseum Essen
© Karrenmuseum Essen

Contact informatie

Adres : Moerkantsebaan 52
2910 Essen
Website : http://www.davidsfondsessen.net

Meer tips op www.UitInVlaanderen.be
Zelf een activiteit toevoegen ? Dat kan via www.UitDatabank.beNaar boven

Actuele berichten

Fotowedstrijd

Vind je het leuk om foto's te nemen van Essen, doe dan mee met onze fotowedstrijd n.a.v. ons 25-jarig bestaan. Een vakkundige jury selecteert de besten uit al de inzendingen. Mooie geldprijs (in cadeaubonnen) info: 03 677 19 91 of info@vvvessen.be

Lees verder...

Evenementen volgende maand


Essen Kalmthout Kapellen Wuustwezel